Welkome in essen

Oldtimer Show

Essen duitsland bezienswaardigheden
Goedendag, welkome in de stad essen

Stadt Essen Essener.org

essen duitsland

© 2003 ~ 2016

welkome

Goedendag, Welkome in de stad essen midden duitsland

Essen duitsland bezienswaardigheden

Op onze home-page vindt u foto´s van een stad, die toonaangevend de geschiedenis van het Ruhrgebied haar gezicht heeft gegeven. Essen aan de Roer. Van het prille begin tot heden toe. Essen duitsland bezienswaardigheden:


           Mes van Vogelheim

Ca. 280.000 jaar geleden leefden in het huidige stadsgebied de homo-sapiens. Een van de vondsten uit die tijd is het zogenaamde "Mes van Vogelheim", uit het noorden van Essen dus.


De beurs van Essen aan het park de "Gruga" (Messe Essen) staat internationaal op een van de bovenste plaatsen. Wereldbekende exposities als de "Motor Show Essen" of de Oldtimer Show "Techno-Classica" vormen highlights entrekken ieder jaar honderden exploitanten en vele duizenden bezoekers aan.


Ook vinden ieder jaar in enige voorsteden traditionele evenementen plaats, waarvan de oorsprong vaak al eeuwen oud is.


Vele kleine theaters bieden een rijk spectrum aan programma´s. Gezellige café´s vindt u hier ook, waarbij voor ieders smaak wat te vinden is.


Essen kerstmarkt

essen kerstmarkt

Verder vindt ieder jaar in de binnenstad de inmiddels in Europa goed bekende essen kerstmarkt plaats. (Kennedy Platz)

essen kerstmarkt

Kerstmarkt Essen 2017

23. 11. bis 23. 12. 2017


essen kerstmarkt

Kerstmarkt Essen Steele 2017

15.11.2016 – 08.01.17


De Villa Hügel, voormalige zetel van de familie Krupp, is heden (sinds 1953) expositieruimte voor vele bijzondere kunstverzamelingen. Top-musea als het Folkwang- en het Ruhrlandmuseum zijn eveneens bekende bestanddelen van de stad Essen.

Villa Hügel


Museum Folkwang

Het nieuwe museum FOLKWANG zal open zijn vanaf 1. februari 2010.
Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag tot zondag 10 ~ 20 Uur
Vrijdag 10 ~ 24 Uur

De dom van Essen herbergt de zogenaamde "Münsterschatz". Onder haar kostbaarheden bevinden zich uiterst zeldzame en waardevolle stukken. De kinderkroon van keizer Otto bijvoorbeeld en deoudste Madonna-figuur ter wereld.

In het midden van de 19e eeuw ontwikkelde Essen zich langzamerhand door de toenemende industrialisering tot een metropool.


Firma´s als Krupp hadden aan deze ontwikkeling een belangrijk aandeel.

Vanaf het gedocumenteerde begin van de kolenwinning in 1317 tot aan de sluiting van de laatste kolenmijn in 1986 bestonden er op het stadsgebied van Essen circa 1000 grote en kleine mijnen. In het zuiden van de stad zijn nog enkele sporen te vinden, maar eind jaren ´70 zijn helaas veel typische gebouwen afgebroken, zodat uiterlijk nog weinig aan deze tijd herinnert.


Sinds het "mijnensterven" begin jaren ´70 loopt het aantal inwoners echter helaas terug. Veel industriële monumenten zijn in de loop der jaren afgebroken, op enkele na.

Eén van deze uitzonderingen is de kolenmijn "Zollverein" (1847 ~ 1986), die intussen tot wereldmonument verklaard is

Zeche Zollverein


Door het verdwijnen van de zware industrie zijn aan de andere kant intussen lucht en levenskwaliteit in de laatste decennia duidelijk verbeterd. Roet, stof, stank en rook-overlast behoren wel definitief tot het verleden.

Essen is, wat velen niet weten, ook een groene stad. In het zuiden vindt u er grote bossen en recreatiegebieden, als bijv. de Baldeneysee. Rond om dit meer liggen talrijke uitspanningen met fantastisch uitzicht en terras, meest direct aan het water. Langs de Roer-dal zijn er kilometerlange wandelwegen, praktisch door het gehele stadsgebied.


Limbeckerplatz - Limbecker Square Het nieuwe Shoppingcenter "Limbecker Platz", midden van de stad. (Ongeveer 200 winkels)

Touristinformatie: e-mail,touristinformatie
Website STAD Essen: Regeling voor autocars

je vindt me met ilse

je vindt me met ilse !!!


Top


essen duitsland kerstmarkt - essen duitsland winkels - essen duitsland winkelen

Essen Noordrijn-Westfalen

Techno-Classica

Noordrijn-Westfalen